دونات
- 1399-01-17
- بدون دیدگاه
- 862 مشاهده
دونات نوعی فراورده قندی سرخ کردنی یا دسر است. دونات در بسیاری از کشورها خوراکی محبوب است و میتوان آن را در اشکال مختلف به عنوان میانوعدهای شیرین به صورت خانگی آماده یا از بیرون تهیه کرد.
دونات اولین بار در قرن ۱۹ توسط مهاجران هلندی در آمریکا پخته شده است اما روایت دیگری نیز وجود دارد که یک قناد جوان ۱۶ ساله آمریکایی، ادعا کردهاست که دونات حلقه ای شکل را در سال ۱۸۴۷ میلادی روی عرشه یک کشتی تجاری پختهاست.
او گفتهاست که برای پخت دونات از تکنیک هایی که مادر او به او آموخته استفاده کرده و برای سوراخ مرکزی دونات قلع جعبه کشتی استفاده کردهاست و این گونه میگویند که برای ادویه و طعم دونات از جوز، دارچین، فندق یا گردو و پوست گردو استفاده کردهاست.
همچنین محبوبیت شیرینی دونات در آمریکا آنقدر زیاد است که هرسال اولین جمعه ماه ژوئن را روز جهانی دونات نامیدهاند.
طعم شیرینی دونات با آن بافت پفکی و تردش یک شیرینی بسیار محبوب در میان کودکان و بزرگسالان برای وعده صبحانه همراه شیر یا یک میان وعده دلپذیر همراه با چای است.
امروزه با در دست داشتن موادهای اولیه بسیار زیاد و متنوع و ابزارهای حرفه ای در زمینه شیرینی پزی میتوان دوناتهای بسیار خوشمزه با ظاهری فانتزی و جذاب برای جشنها و میهمانیها تولید کرد.
طرز تهیه دونات به دو روش وجود دارد .۱. طرز تهیه دونات با فر ۲. طرز تهیه دونات بدون فر و سرخ کردن دونات در روغن
از انواع دونات می توان به دونات پیچی ، دونات خاگینه یا فریتر و دونات گرد نام برد که میتوان هر کدام از انواع دونات را با شکلات ، وانیل و … میل نمود