قرابیه
- 1399-10-19
- بدون دیدگاه
- 326 مشاهده
قرابیه (به زبان ترکی: Qurabiyə) نوعی شیرینی سنتی آذربایجان شرقی(تبریز) است. این نوع کلوچه در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان قزوین ؛شهرستان مراغه و شهرستان زنجان و شهرستان اورمیه، در جمهوری آزربایجان ,ترکیه و یونان پخته میشود. قرابیه در اردبیل به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب میشود. در زنجان به آن قرابی می گویند. در شهرستان سبزوار نیز شیرینی متفاوتی با همین نام پخته میشود. این شیرینی از سوغاتی های مخصوص اردبیل و تبریز و زنجان بهشمار میرود.
قرابی گردویی (در زنجان آن را گیرداکان قلاویه سی می نامند) گونهای از این شیرینی است که در زنجان پخته میشود.
این شیرینی را با بادام که عمده محتویات آن است به همراه شکر و سفیده تخم مرغ و پسته درست میکنند. در قرابیهٔ پسته ای در تزیین روی شیرینی به جای بادام، مغز پسته بهکار میبرند. نوع دیگری از قرابیه بنام قرابیه نارگیلی هست که به جای بادام از پودر نارگیل استفاده میشود.